Om

Mirumirupliff är ett initiativ vars syfte är att integrera människor i Sverige med varandra. Det behöver inte alltid betyda att invandrare och svenskar ska integreras utan det kan lika gärna vara bara svenskar eller bara ointegrerade invandrare.

Jag tror att de allra flesta människorna lever i sina egna sociala och intellektuella bubblor, tillsammans med andra människor som tycker och lever ungefär likadant som man själv gör. Därför finns Mirumirupliff, helt enkelt för att erbjuda folk ett sätt att träffa andra utanför sin egen bubbla. Ett sätt att spräcka sin bubbla. Därav namnet “Mirumirupliff” som är ett sammansatt ord av ordet “bubbla” på maori (“mirumiru”) och ljudet av en såpbubbla som spricker (“pliff”).

Jag kommer arrangera mindre och relativt billiga aktiviteter genom att skapa evenemang på Mirumirupliffs Facebooksida med samma namn. Eftersom Mirumirupliff inte är en förening kan jag inte söka pengar till aktiviteterna, vilket innebär att priserna på aktiviteterna skiftar beroende på vad de kostar att genomföra och på om folk har skänkt pengar till dem eller ej.

Hjärtligen,
Simon Vinokur
Initiativtagare till Mirumirupliff
www.vinokur.se

Jag har även initierat och byggt upp integrationsföreningen Integrationssegling. Du kan läsa mer om Integrationssegling här: www.ints.se