INFORMATION KRING MAT

MAT ATT TA MED DIG
Fredag:
Lunch som inte kräver tillagning på plats kl 14
Middag (grilla) kl 18

Lördag:
Frukost kl 9
Lunch kl 12:30
Mellanmål (för dig och de du har betalt för)
Middag kl 18

Söndag:
Frukost kl 9
Lunch kl 12:30
Mellanmål (för dig och de du har betalt för)

Du tar med mat till dig och de du har betalat för, men vi äter maten tillsammans. Som knytkalas.

KULTUR
Ta gärna med mat från din kultur/geografiska härkomst. Det är dock inget krav.

MATLAGNINGSMÖJLIGHETER
Det kommer finnas möjlighet att laga/värma mat där. Det finns 6 Trangiakök men det är små kastruller och stekpannor. Det bästa är om du förbereder maten i förväg så att så lite som möjligt av maten behöver värmas eller tillagas där.

KYLSKÅP/KYLBOX
Vi kommer inte ha något kylskåp, så tänk på att maten du tar med ska klara sig utan kylskåp. Har du möjlighet så kan du ta med dig kylväska/kylbox, då klarar sig en del mat längre. Ska du till exempel grilla kött fredag kväll så rekommenderar jag att du förvarar köttet i kylbox till det ska grillas. Glöm inte att du behöver till exempel kylklabbar eller flaskor med frusen vätska i om du ska ha med dig kylbox.

ATT ÄTA PÅ
Jag tar med fat att lägga upp maten på och jag tar med engångstallrikar, engångsbestick och engångsglas. Jag tar även med grilltänger.

TERMOS/VARM DRYCK
Har du termos så rekommenderar jag att du tar med den/dem. Vuxna kan ha kaffe i den och barn kan till exempel ha varm choklad eller te i den.

FRUKOST
Exempel på frukost är mjukost (på tub), bröd, tomat/gurka, färdigkokta ägg, kaffe/te.

KÖTT/MJÖLK
Undvik kött och mjölk-produkter om du inte har med dig kylväska.